HGH powerpoint van Dalen

NIEUWE POWERPOINT

De heer J. van Dalen heeft weer een prachtige powerpointpresentatie gemaakt. Dit keer over de geschiedenis van Zwijndrecht en de dorpen hierom heen, o.a. Heerjansdam.
Klik hier om deze presentatie als PDF te bekijken.

Hieronder kunt u klikken op de eerder verschenen powerpointpresentaties, eveneens gemaakt door de heer J. van Dalen. 
VVHeerjansdam (pdf)
Kijfhoek (pdf)

Wilt u de originele PowerPointpresentaties met bewegend beeld en muziek? Mail naar webmaster.hgh@outlook.com 

HGH afsluiter

 

HGH arie Wols 3

ARIE WOLS

Het werk van de Heerjansdamse kunstenaar Arie Wols (1945-1998) is momenteel in het regionale nieuws. Zijn werk moet verkocht worden, anders gaat dit naar de schroothoop, aldus Wim van Pelt, columnist van De Kombinatie.

Maar wie was die veelzijdige Heerjansdamse kunstenaar? Dick van der Horst heeft in 2003 een mooie documentaire gemaakt over Arie Wols. Klik hier om deze te bekijken.

 

 

HGH afsluiter

 

HGH facebook buurbook3

BUURBOOK 

Het Historisch Genootschap maakt regelmatig gebruik van BUURbook inHeerjansdam. Op BUURbook maken bewoners, verenigingen en professionals samen zichtbaar wat er allemaal gebeurt in Heerjansdam.
Buurbook inHeerjansdam is sinds kort ook het platform waarop de Dorpsraad Heerjansdam communiceert met de Heerjansdammers.
Vanaf heden biedt InHeerjansdam een extra service aan. Om alle betrokken Heerjansdammers op weg te helpen met het zichtbaar worden binnen de App en Website van InHeerjansdam.nl kunnen redactionele stukken, berichten, activiteiten, foto's en documenten toegestuurd worden aan redactie@inheerjansdam.nl.
Bezoek de website www.inheerjansdam.nl en download de app, en u bent weer helemaal op de hoogte van alle activiteiten in Heerjansdam! 
HGH afsluiter
 

 

HGH openochtend 7 april

CLUBGEBOUW OPEN 

Welk beroep had mijn Heerjansdamse overgroot opa? Wat is de geschiedenis van de molen van Heerjansdam? Zijn er oude foto’s van het huis waar ik nu woon? Deze of andere vragen kunt u stellen op zaterdag 7 April in het clubgebouw van het Historisch Genootschap Heerjansdam, Vlasakkers 27. U bent van harte welkom, vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar!

HGH afsluiter

 

 

HGH clubkas2

CLUBKASCAMPAGNE

Doe mee met de #RaboClubkas Campagne. T/m dinsdag 10 april kunnen de leden van de Rabobank stemmen. Een hart voor de geschiedenis van Heerjansdam? Stem op het Historisch Genootschap Heerjansdam! Bedankt!

HGH afsluiter

 

HGH nieuws verkiezing

 VERKIEZINGEN MAART 2018

1917 algemeen kiesrecht voor mannen. 1919 algemeen kiesrecht voor vrouwen. Historisch gezien nog maar kort geleden. Ben je in de gelegenheid om te stemmen, maak dan gebruik van je stemrecht!
Alle kandidaten voor de Dorpsraad Heerjansdam veel succes toegewenst op de 21ste!

HGH afsluiter

 

HGH clubgebouw

 CLUBGEBOUW OPEN

Elke eerste zaterdagmorgen van de maand in de periode september t/m mei kunt u in het 'Oude Postkantoor' terecht.Vrienden van het Genootschap en belangstellenden ontmoeten elkaar om herinneringen van vroeger en de actualiteit met elkaar te delen. Ook enkele bestuursleden en vrijwilligers zijn aanwezig om bezoekers, waar mogelijk, op weg te helpen met de familiestamboom en de Heerjansdamse geschiedenis.

Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar!

Het Oude Postkantoor, Vlasakkers 27, 2995 AV Heerjansdam

HGH afsluiter

 

twitter

HISTORISCH MODERN

Ook het historisch genootschap gaat met zijn tijd mee. Op 29 oktober jl. heeft het genootschap een twitteraccount aangemaakt: @HGHeerjansdam. Het genootschap is al langer actief op facebook. U kunt  vrienden worden en ons liken op facebook. Tot ziens op twitter en of facebook!

HGH afsluiter

nieuwspubl

HINT VOOR DE SINT

Het is weer bijna 5 december. Drukke dagen voor Sinterklaas. Een beetje hulp kan hij daarom wel gebruiken. Daarom deze hint voor de Sint. Beste Sint, elke eerste zaterdag van de maand is Het Oude Postkantoor open, Vlasakkers 27, daar kunt u leuke, originele cadeaus kopen: boeken over de geschiedenis van Heerjansdam. Sint en al zijn hulpsinten zijn van harte welkom!

HGH afsluiter

HGHscherm1

WEBSITE ONLINE

Op vrijdag 27 oktober jl. is de nieuwe website van het Historisch Genootschap Heerjansdam online gegaan. Met deze nieuwe website willen we u informeren over de activiteiten van het genootschap. De website is responsive, het scherm past zich aan het scherm waarmee de bezoeker de website bekijkt. Regelmatig zal de website vernieuwd worden, bv om de twee maanden komt er een nieuw fotoalbum op de site te staan. Hierin oude foto’s die passen bij het nieuwe thema. Het gemeente huis is het eerste thema, in dit fotoablum 20 foto’s van het gemeentehuis. De foto's komen uit het grote archief van Arie Gouw. Ook worden er regelmatig op de site nieuwe fragmenten geplaatst van films uit de verzameling van Max Herlaar. Wilt u op de hoogte worden gebracht middels een kort mailtje wanneer er nieuwe films of foto’s op de website zijn geplaatst? Mail dan naar webmaster.hgh@outlook.com 

HGH afsluiter